onsdag 17. februar 2016

FAQ om forbrukslån

Hvor kan jeg søke?

I 2016 er utvalget av selskaper, som tilbyr forbrukslån i Norge, veldig stort. Du kan finne de forskjellige selskapene ved å søke på nett. Du kan også velge å bruke en av de nettsider, som gir deg en oversikt over markedets forskjellige selskaper. Dette kan spare deg mye tid, og du kan raskt og enkelt sammenligne de forskjellige.

Det finnes ganske få krav, når du skal ta et forbrukslån. De fleste selskaper har en aldersgrense, som ofte er rundt 21 år. Samtidig må du være norsk statsborger. Det er også gjerne et krav om, at du ikke kan ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker.

Noen har i tillegg et krav om fast inntekt. Kravene varierer veldig mellom de forskjellige selskapene. Derfor kan du nesten alltid finne et selskap, du kan søke hos. Bruk oversiktene til å finne de selskapene, som er relevante for deg.

Hvor mye kan jeg låne?

Lånebeløpet er igjen noe, som varierer mellom selskapene. Men generelt kan du med forbrukslån velge små til mellomstore beløp. Dette betyr gjerne mellom 1000 kr og helt inntil 500.000 kr. Ofte tilbyr selskapene beløp innen et mindre intervall. Men du finner altså alle mulighetene på markedet. Et godt råd er, at du ikke låner mer enn du trenger.

Renten på forbrukslån kan være ganske høy, og derfor vil du gjerne unngå unødvendig store beløp. I tillegg vil du ikke risikere, at du ikke kan betale den månedlige ytelsen. Dette gir deg nemlig dårlig gjeld, noe som du virkelig vil unngå. Så lag en plan for, hvor mye du egentlige trenger. Sjekk også, hvor mye du kan nedbetale hver måned. Slik unngår du å få et lån, som er dyrere enn nødvendig.

Hva betyr ’uten sikkerhet’?

Ved mange lån kreves det, at du stiller sikkerhet. Men på markedet for forbrukslån finnes det rik mulighet for, at du ikke trenger stille sikkerhet. Men hva betyr dette egentlig? Det betyr, at du ikke stiller sikkerhet i personlige eiendeler. Slik må du ikke stille hus, bil, båt eller noe annet i pant.

Dersom du ikke kan nedbetale lånet, kan selskapet altså ikke kreve personlige eiendeler som ‘betaling’ for gjelden. I praksis gir dette deg en lavere risiko, mens selskapet får en høyere risiko.

Du vil aldri komme i en situasjon, der du kan miste dine eiendeler, fordi de skal ‘betale’ for gjelden. Dette betraktes av mange som en stor fordel. Nå er du klar til å finne ditt forbrukslån og få penger til presis det, du trenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar